Tekirdağ Şarköy İlçe Devlet Hastanesi

Tekirdağ Şarköy İlçe Devlet Hastanesi

Hastanemiz Himms Seviye 6 Ünvanı Almıştır

Güncelleme Tarihi: 29/01/2018

HASTANEMİZ TEKİRDAĞ İLİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR.

HIMSS Avrupa, dünya üzerindeki hastanelerde süreçleri iyileştirmek ve hastaların daha iyi hizmet almasını sağlamak için geliştirdiği yöntem ve akış modellerini, HIMSS Analitik adı altında uluslararası bir standardizasyon mekanizması haline getirerek EMRAM’ı (Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli) geliştirmiştir. Bu model, hastanelerin elektronik tıbbi kayıt yeteneklerini en temel hizmetlerden kağıtsız tıbbi kayıt ortamına kadar genişleyen bir aralıkta ele almaktadır. HIMSS Avrupa, bu model ile hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapmakta ve  6. ve 7. Seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında  ilan ederek akreditasyon belgesi vermektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından 8 Kasım 2017 tarihinde hastanemize yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Hastanemiz, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşıladığını pratikte başarılı bir şekilde göstermiş ve Tekirdağ İlinde ilk Seviye 6 hastanesi olarak tanınmaya hak kazanmıştır.

Bu süreçte emeği geçen yöneticilerimize hastane personelimize ve Şarköy halkına teşekkürlerimizi sunarız.

WhatsApp Image 2017-11-10 at 09.54.29 (2).jpeg
WhatsApp Image 2017-11-10 at 09.54.29 (3).jpeg