Nasıl Muayene Olabilirim
16 Kasım 2017

Randevu telefon: ALO 182

Web randevu: www.mhrs.gov.tr

Doktorlarımızın çalıştıkları günleri ve poliklinikleri gösterir çalışma planlarına:

www.sarkoydh.gov.tr adresinden ‘’Poliklinik Çalışma Listesi’’ menüsünden ulaşabilirsiniz.


NASIL MUAYENE OLURUM?

Polikliniklerimize iki şekilde hasta müracaatı yapılır.

1. RANDEVULU HASTALAR: Sitemiz üzerinden Menülerden Online İşlemlerden / Online Randevu Al bağlantısına tıklamanız yeterlidir. Veya ALO-182 randevu hattından alabilirsiniz.

1.1 Randevulu Hastalar için;

Randevu saatinden en az 15 dk önce MHRS Randevulu Hasta Bankosundan;

-Nüfus Cüzdanı
-Ehliyet
-Pasaport
 herhangi bir tanesi ile kayıt almalıdırlar.

MHRS Randevulu Hasta Bankosundaki görevli personel, hastanın Provizyon takibini kontrol eder. Hastaya barkodunu vererek polikliniğe yönlendirir.

2. RANDEVUSUZ HASTALAR: Direkt olarak muayene olacakları polikliniklerin Hasta Kabul biriminden kayıt alabilirler.

2.1 Randevusuz Hastalar için;

Telefonla randevu alma imkânı olmayan hastalarımız direkt muayene olacakları polikliniklerin hasta kabul birimlerinden kayıt alabilirler.

Muayeneye gelirken hastanın yanında bulundurması gereken evraklar; 

-Nüfus Cüzdanı
-Ehliyet
-Pasaport
 herhangi bir tanesini bulundurmanız gerekir.

1. Muayene için  hasta kabul birimine başvurun.

2. İlk kayıtta kayıt işleminiz yapıldıktan ve kayıt bilgilerinizin doğruluğu kontrol edildikten sonra bağlı bulunduğunuz kurumun bilgi işlem merkezine internet aracılığı ile bağlanılarak provizyon sorgulaması yapılmaktadır. Burada gelecek cevaba göre işleminiz yürütülecektir.

3. Muayene isteğiniz kabul edilirse, muayene olmak istediğiniz polikliniği söyleyerek sevkinizi yaptırabilirsiniz.

4. Sevk işleminiz bittikten sonra size üzerinde; adınız soyadınız, gideceğiniz polikliniğin ve poliklinikte kaçıncı sırada ve muhtemel muayene saatini gösteren küçük bir yazılı kâğıt verilecektir.

5. Bu kağıdı aldıktan sonra poliklinik önünde bekleyiniz. Poliklinik ekranında numaranız ve isminiz göründüğünde polikliniğe girebilirsiniz.

6. Sosyal güvenceniz yoksa poliklinik ücretini ödemek için önce vezneye daha sonra polikliniğe gidiniz. Muayene işlemiz bittikten sonra sizden tetkik istenmişse yada konsültasyon için başka bir polikliniğe gönderilecekseniz yine önce vezneye giderek ücretini yatırdıktan sonra ilgili yerde işleminizi yaptırabilirsiniz.

3. Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Hakkında Genelge’ye (2010/73-80) göre bazı hastalarımızın öncelik hakları vardır.

A) Acil vakalar (Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilen vakalar),

B) Özürlüler (Değişik 2010/80 sayılı Genelge),

C) Hamileler,

D) 65 yaş üstü yaşlılar,

E) Yedi yaşından küçük çocuklar,

F) Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler

4. YURT DIŞINDAN SSK'LI OLAN HASTALARIMIZ

T.C vatandaşları TC kimlik nolu nüfus cüzdanları (yabancı uyruklular ise pasaportları ile) ve SSK il müdürlüğünden aldıkları yurt dışı sigortalı vizite kağıdının onaylı fotokopisini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.