Sıfır Atık Belgeli Sağlık Tesisi
29 Kasım 2023

SIFIR ATIK BELGELİ SAĞLIK TESİSİ

Neden İhtiyaç Duyuldu: Çalışan ve hasta memnuniyeti, çalışan ve hasta güvenliği, maliyetlerin azaltılması

Hangi Alanda Uygulandı (Poliklinik,Servis, Acil, Ameliyathane, Laboratuvar, v.b. ): Hastane içinde tüm alanlar uygulamaya dahil edildi.

Nasıl Uygulandı: Atıkların toplanacağı sıfır atık kovaları alındı. Geçici sıfır atık depolama alanları oluşturuldu. Atık bertaraf protokolleri oluşuturldu. Kurulumların tamamlanmasının  ardından hastanelerde kurulan sıfır atık yönetim sisteminin Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygunluğu İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Çevre Mühendisi ile değerlendirildi ve ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi‘ verildi.

Ne İşe Yaradı: Sıfır atık uygulaması ile israfın ve atık oluşumunun önlenmesi, atıkların kaynağından ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlanması, temiz çalışma ortamı nedeniyle çalışan güvenliğinin, memnuniyetinin ve performansının artırılması, hasta güvenliği ve memnuniyetinin arttırılması, çevre koruma bilincinin oluşturulması sağlanmıştır.

Resim1.jpg

Resim2.jpg                Resim3.jpg